Forum Skuter Klasik Malaysia

  • May 25, 2015, 11:05:39 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
  • Forum Skuter Klasik Malaysia »
  • General »
  • Galeri Gambar (Moderators: ijas, pie_vespa) »
  • GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA
Pages: [1] 2 3 4

Author Topic: GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA  (Read 12917 times)

RizalAgogo

  • Super Mod
  • 180 km/h
  • *
  • Posts: 1365
GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA
« on: July 23, 2008, 03:50:33 PM »

Para forumer sekalian, bagi membuka minda kita dan supaya kita lebih mengenali skuter-skuter klasik yang lain iaitu selain daripada Vespa dan Lambretta, marilah kita sama-sama berkongsi gambar-gambar skuter-skuter yang jarang kita lihat. Dengan cara ini, kita dapat berkongsi maklumat dan menjadikan forum kita ini lebih bermakna adanya.



NSU Prima Series 3 buatan Jerman, Tahun 1959



MV Agusta Chicco buatan Itali, Tahun 1960 - Proton pernah membeli syarikat ini dan kemudian menjualnya semula.



Motobi Catria buatan Itali, Buatan Itali, Tahun 1956

RizalAgogo

  • Super Mod
  • 180 km/h
  • *
  • Posts: 1365
Re: GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA
« Reply #1 on: July 23, 2008, 03:57:18 PM »



Motobecane, buatan Peranchis, tahun 1953



Mors Speed, Siri Paris Nice, Buatan Peranchis, Tahun 1955



Moby, Buatan Itali.

girlsch0ol

  • 180 km/h
  • *****
  • Posts: 1153
Re: GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA
« Reply #2 on: July 23, 2008, 04:01:18 PM »

perghhh helmet tu. menggiurkan biji mata ku saja. :'( :'(
Logged

RizalAgogo

  • Super Mod
  • 180 km/h
  • *
  • Posts: 1365
Re: GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA
« Reply #3 on: July 23, 2008, 04:05:49 PM »



Mi Val, Buatan Itali, Tahun 1961



Mitsubishi Silverpigeon, Siri Galepet, Buatan Jepun, Tahun 1960



MBM, Maggiolino, Buatan Itali, 1961

KumbangKhayal

  • 140 km/h
  • ***
  • Posts: 242
Re: GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA
« Reply #4 on: July 23, 2008, 04:10:38 PM »

NSU Prima 2 sampai 2 pedal kaki die ade??
Logged
peace, wisdom & rock n roll

Anum

  • 180 km/h
  • *****
  • Posts: 1521
Re: GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA
« Reply #5 on: July 23, 2008, 04:16:12 PM »

~memang smart le pic't dulu2 nie
~ ;D ;D ;D
Logged

dian bois

  • 180 km/h
  • *****
  • Posts: 693
Re: GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA
« Reply #6 on: July 23, 2008, 04:19:39 PM »

very very rare scooter :o :o :o :o :o :o
Logged
"No Matter How Your Scooter Are, Be Proud To Own And Ride It"

RizalAgogo

  • Super Mod
  • 180 km/h
  • *
  • Posts: 1365
Re: GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA
« Reply #7 on: July 23, 2008, 04:36:43 PM »



ISO Diva, Siri 1, Buatan Itali, Tahun 1957



Honda Juno K, Buatan Jepun, Tahun 1954



Glas, Goggo, Buatan Jerman, Tahun 1953

girlsch0ol

  • 180 km/h
  • *****
  • Posts: 1153
Re: GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA
« Reply #8 on: July 23, 2008, 04:39:24 PM »



ISO Diva, Siri 1, Buatan Itali, Tahun 1957

yang ni aku penah nmpk kat umh john. rare
Logged

RizalAgogo

  • Super Mod
  • 180 km/h
  • *
  • Posts: 1365
Re: GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA
« Reply #9 on: July 23, 2008, 04:51:23 PM »

Korang pun kongsi la jugak gambar-gambar yang ada

shahid

  • 160 km/h
  • ****
  • Posts: 253
Re: GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA
« Reply #10 on: July 23, 2008, 05:00:59 PM »

npe byk skuter2 selain vespa dan lambretta ni kebanyakan menyerupai lambretta? Design pun dah dkt2 same kot..

tp skg ni yg b'tahan pun dan masih rasional m'jadi kenderaan kegunaan harian lambretta dan vespa je la..
Logged

dian bois

  • 180 km/h
  • *****
  • Posts: 693
Re: GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA
« Reply #11 on: July 23, 2008, 05:09:06 PM »

npe byk skuter2 selain vespa dan lambretta ni kebanyakan menyerupai lambretta? Design pun dah dkt2 same kot..

tp skg ni yg b'tahan pun dan masih rasional m'jadi kenderaan kegunaan harian lambretta dan vespa je la..
bentuknya menyerupai lambretta karena bentuk dari lambretta ni abadi la

tp skg ni yg b'tahan pun dan masih rasional m'jadi kenderaan kegunaan harian lambretta dan vespa
karena vespa dan lambretta untuk sparepartsnya tidak terlalu sulit dijumpai jika kita membutuhkannya
Logged
"No Matter How Your Scooter Are, Be Proud To Own And Ride It"

shahid

  • 160 km/h
  • ****
  • Posts: 253
Re: GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA
« Reply #12 on: July 23, 2008, 05:11:10 PM »

Iya, betul juga ya.. terus vespa dan lambretta ini aman amat lohh... lagi2 cara pemanduan dan servis serta maintanance nya.. :-X
Logged

RizalAgogo

  • Super Mod
  • 180 km/h
  • *
  • Posts: 1365
Re: GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA
« Reply #13 on: July 24, 2008, 12:20:13 PM »

npe byk skuter2 selain vespa dan lambretta ni kebanyakan menyerupai lambretta? Design pun dah dkt2 same kot..

tp skg ni yg b'tahan pun dan masih rasional m'jadi kenderaan kegunaan harian lambretta dan vespa je la..

Banyak skuter klasik yang menyerupai lambretta kerana mereka juga memakai rantai dan bukan seperti vespa

A.C.A.B

  • 180 km/h
  • *****
  • Posts: 672
Re: GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA
« Reply #14 on: January 20, 2010, 09:06:36 AM »



Zundapp buatan German


Scooter Maicoletta dari German juga
277cc...


Heinkel dari German...



durkopp diana
kat Kuantan ade sorang collector kumpul modal ni...

Logged
Pages: [1] 2 3 4
  • Forum Skuter Klasik Malaysia »
  • General »
  • Galeri Gambar (Moderators: ijas, pie_vespa) »
  • GAMBAR-GAMBAR SKUTER KLASIK SELAIN VESPA DAN LAMBRETTA